MIDNATTSOLSCUPEN

Midnattsolscupen är tornedalens egen fotbollsturnering som spelas i mitten av juli. Cupen arrangeras av Polcirkeln/Svanstein FF, Ohtanajärvi/Aapua IF samt Korpilompolo GIF. Under cupens historia har antalet lag varierat, de första åren deltog 24 herrlag och åtta damlag. Idag har damlagen tyvärr försvunnit och antalet herrlag har de senaste åren varit 16. Lagen i cupen kommer först och främst från Norrbotten, Finska Lappland och Nordnorge, men även ryska lag har deltagit genom åren. Senast förra året i form av Spartak Moskvas andra lag.

I samband med midnattsolscupen anordnar Svenska Fotbollsförbundet en steg IV utbildning för domare och assisterande domare.

Deltagarna i kursen nomineras av Svenska Fotbollsförbundet och kommer från hela landet. Utbildningen pågår under fem dagar (torsdag-måndag). Basen för domarutbildningen är Aapua där teoridelen genomförs. En del av domarna som genom åren genomgått utbildningen dömer idag i Allsvenskan och även ute i Europa.

Turneringen avgörs med gruppspel fredag - lördag på tre spelplatser: Aapua, Ohtanajärvi och Svanstein.

Cupen inleds fredag kväll och sista fredagsmatchen startar 00.10. Nattmatcherna har sin speciella tjusning och är tillsammans med söndagens finalspel cupens höjdpunkt.

Kvartsfinalerna spelas lördag eftermiddag i Aapua och Ohtanajärvi. Semifinaler och finalen avgörs i Svanstein på söndagen inför fulla läktare.

Boka in fotbollsfesten i er kalender. 

Tidigare segrare

Spelschema 2008